You are currently viewing Fontos tanácsok

Fontos tanácsok

Vérnyomásmérő

Magas vérmyomás

A magas vérnyomás betegség kezelendő! A vérnyomásemelkedés okának kivizsgálása feltétlen szükséges. Ezt mindig meg is kezdjük. EKG-t készítünk, szív UH vizsgálatot, mellkas Rtg vizsgálatot, hasi UH vizsgálatot, szemészeti vizsgálatot, laborvizsgálatot kezdeményezünk. A felírt gyógyszert nem szabad önkényesen elhagyni, a vérnyomást rendszeresen kell ellenőrizni. Tanácsolom betegeimnek, hogy mindenki otthonában legyen felkaros, automata vérnyomásmérő. 

Ezen betegeinket gondozásba vesszük, rendszeresen küldjük további vizsgálatokra a szövődmények megelőzése érdekében. 

Hypertonia betegségről itt tudhat meg további információkat.

Vércukorszint mérő

Cukorbetegség

A diabétesz korunk alattomos, egyre nagyobb tömegeket érintő betegsége. 

Miért alattomos?

Nagyon sokáig nem okoz tüneteket. A tünetek jelentkezése előtt akár évtizedekkel már felfedezhetők anyagacsere zavarok, labor eltérések. Ne menjünk el ezek mellett! Minél korábban kezdjük el kezelni, annál később jelentkeznek a szövődmények. 

Milyen szövődményeket okoz? A magas vércukorszint károsítja az erek falát, az idegeket. A sejtjeinket. E miatt gondozatlan diabetes veseelégtelenséget, érszűkületet, szív-érredszeri rizikó fokozódást, érzészavart, látászavart okozhat. Ne várjuk meg! Figyeljen Önmagára, menjen el legalább évente laborba (a vércukormérő készülékek nem laboratóriumi értékeket mutatnak!) Fogadjon szót nekünk, hagyja, hogy gondozzuk!

A diabétszről többet olvashat az alábbi oldalakon: 

A védőoltás az influenza elleni védelem legfontosabb eleme

Védőoltások

Szükségesek! A kötelező védőoltások mellett feltétlen ajánlom a következő védőoltásokat is: 

  • Influenza elleni védőoltás
  • -Tüdőgyulladás elleni védőoltások
  • -Kullancs encephalitis elleni védőoltás
  • -10 évente Diftéria-Pertussis-Tetanus-Polyovírus elleni védőoltások
  • Fontos: védőoltás után NEM jó a területet borogatni, nem ajánlott láz- és fájdalomcsillapítót bevenni, mert ezek csökkentik a hatást.