You are currently viewing Hova forduljak?

Hova forduljak?

Szeretnék felsorolni pár hasznos tanácsot azon betegségekkel kapcsolatban, amelyeket nyugodtan el lehet kezdeni kezelni otthon.

1. Megfázás, torokfájás, influenza

Ezen tüneteket, járványokat az esetek 80-90 %-ában vírusos fertőzések okozzák. E miatt nem hatnak rá az antibiotikumok. SŐT, az antibiotikumok elpusztítják a bélflóránk nagy részét, ezzel nagy csapást mérnek az immunrendszerünkre.

Ha belázasodik, fáj minden ízülete, izmai, fáj a torka, esetleg köhög, egyszerűen feküdjön le, vegyen be lázcsillapítót, antihisztamint (Ceirizin, Deloratadin, Lordestin-szinte biztos vagyok benne, hogy már minden betegem házi patikájában található ilyen gyógyszer, mert mindenkinek felírom), vegyen be köptetőt (patikában vény nélkül kaphatók, ACC, Ambroxol, Mucopront, stb.), egyen vitaminokat (C és D is!), használjon orrcseppet vagy spray-t. 2-3 nap alatt javulnia kell a tüneteknek. Ha nem keressen fel engem!

  1. Hasmenés, hányás

Ha hirtelen hasmenése jelentkezik hányingerrel vagy hányással, esetleg lázzal, ne ijedjen meg!

Azonnal kezdjen el diétázni (keksz, ropi, sós vízben főtt krumpli vagy rizs vagy répa) és igyon nagyon sok folyadékot. Patikában lehet kapni hányingercsillapító gyógyszert (Daedalon) akár kúp formájában is. Hasmenés ellen csak a következő gyógyszereket javaslom: Széntabletta, Smecta, Bolus adstringens, Tasectan. A bélmozgást csökkentő gyógyszerek kifejezetten ellenjavasoltak fertőzés esetén!

  1. Fejfájás, ízületi fájdalom, húzódás

Mindig legyen otthon fájdalomcsillapító! Nyugodtak be lehet venni 1 tabl. Algoflexet, Ketodexet, Voltaren Dolót ha fáj valami. Ezek vény nélkül kapható gyógyszerek. A Voltaren, Flector, Flexagil kenőcsök is kaphatók vény nélkül. Kérjenek segítséget a patikusoktól!