You are currently viewing Influenza elleni védőoltás

Influenza elleni védőoltás

  • Post category:Tévhitek

Betegebb lettem tőle, amikor beoltattam magam!  BUTASÁG

Az influenza elleni védőoltásban nincsenek kórokozók! Sem élő, sem halott! Az influenza elleni védőoltást 3-4 influenza vírus külső vázának kis darabkájából készítik. Úgynevezett felületi antigének vannak benne. Nem kórokozók! Nem lehet megbetegedni tőle. Enyhe fájdalom, duzzanat lehet az oltás napján, illetve pár napig az oltás helyén. Lázat nem okozhat! 

Nem adatom be, mert amikor beadattam, akkor is beteg voltam! BUTASÁG

Először is: egy téli szezonban kb. 5-10 vírusfertőzés okoz felső-légúti tüneteket, e mellett ugyanennyi baktériumtörzs is részese a betegségeinknek. Egyáltalán nem biztos, hogy valaki influenza fertőzésben szenved, akinek magas láza van, és minden ízülete fáj.

Kb. 200 fajta influenza vírus létezik. Ebből 3-4 törzset tesznek az oltóanyagba a tudósok, megpróbálják kitalálni, hogy milyen járvány lesz. Azokat a törzseket próbálják kiválasztani, amelyek nagyon sok, súlyos szövődményt okoznak. E mellett az influenza vírus akár egy-két héten belül meg tudja változtatni a felületi antigénjeit. E miatt nem ismeri fel a szervezetünk. 

Mindezek miatt elképzelhető, hogy nem lesz hatásos a vakcina bizonyos törzsekre. 

Minek adassam be, majd beadatják mások, s én sem leszek beteg! BUTASÁG

Ahhoz, hogy ne alakuljon ki járvány, kb. 50-60 %-os átoltottságank kellene lennie. Magyarország nem éri el a 10 %-os átoltottságot! Saját magunkat kell védeni. 

Szedek és sok vitamint, úgysem kapom el! BUTASÁG

Nem lehet vitaminokkal védettségre szert tenni!

Nem mérgezem Magam, olvastam, hogy nehézfémsók vannak benne! BUTASÁG

Már nem tesznek semmi ilyen anyagot a vakcinába. Én még semmilyen szövődménnyel nem találkoztam védőoltás kapcsán, viszont minden télen elveszítek 3-4 idős beteget, akik egyértelműen az influenza fertőzés szövődményeibe halnak bele.