You are currently viewing A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek

A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek

  • Post category:Tévhitek

Nem vagyok hajlandó szedni, mert méreg! Olvastam, hogy májelégtelenséget okoz! BUTASÁG

Közel 30 éve dolgozom az egészségügyben. Jelentem egyetlen olyan beteggel sem találkoztam, aki koleszterinszint csökkentő gyógyszertől lett májbeteg. Rendszeresen ellenőrizzük betegeink májfunkcióját, nagyon ritkán van szükség arra, hogy csökkentsük a gyógyszer adagját. Akkor sem elhagyjuk, csak csökkentjük!

Magyarországon évente kb. 10 ember lesz gyógyszer okozta májelégtelenség áldozata, ezen betegek általában kemoterápiás szereket szednek. 

Viszont!!!! Naponta Magyarországon több száz ember kap szívinfarktust vagy stroke-ot, amelyek rizikója bizonyítottan csökkenthető lenne ezen gyógyszerek szedése esetén!

  1. Diétázom, eszem omega-3 zsírsavat! BUTASÁG
  2. A koleszterinszintet CSAK sztatinnal (koleszterincsökkentő gyógyszerek) lehet bizonyítottan csökkenteni. Több millió beteg bevonásával végeztek tanulmányokat összefogva a világ orvosai, és az újkori orvoslás első legnagyobb eredményét érték el ezen gyógyszerekkel. Közel 50 %-kal tudták csökkenteni a szív-érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát. 
  3. Az omega-3 zsírsav és a diéta sajnos nem csökkenti a vér koleszterin szintjét! A koleszterint nemcsak megesszük, hanem minden sejtünk termeli is.